Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Zutendaal ondertekent het SAVE-charter

Het proces om het SAVE-charter te ondertekenen loopt al eventjes in Zutendaal. Ze beslisten immers om eerst een SAVE-actieplan op te stellen en daarna het SAVE-charter te ondertekenen. Op 25/08/2016 ondertekende Zutendaal als 7e in Limburg en 72e in Vlaanderen. De gemeente Zutendaal heeft hun ondertekening van het SAVE-charter grotendeels te danken aan de inzet van Rozette Reyskens OVK-bestuurslid uit Zutendaal.

zutendaal-ondertekening

Een greep uit het SAVE-actieplan van Zutendaal: het optimaliseren van het trage wegenplan naar functioneel gebruik, het opstarten van een scholenoverleg om de knelpunten in de schoolomgevingen te bespreken, het voorzien van een oversteekplaats ter hoogte van Grot-straat en Kempische weg, het ondersteunen van het fietsexamen in alle lagere scholen en zorgen voor extra fietscontroles…


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be