Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Zuienkerke ontvangt het SAVE-label

Op 6 september 2012 ondertekende Zuienkerke als 11e gemeente het SAVE-charter. Het liet eventjes op zich wachten maar op 9 september 2015 kregen ze als 12e gemeente in Vlaanderen het SAVE-label.

Enkele zaken die door Zuienkerke gerealiseerd werden in het kader van hun SAVE-actieplan zijn: de aanleg van het fietspad van Zuienkerke dorp naar de Nieuwe Steenweg (N326), fietspad op de Driftweg, enkele snelheidsremmende maatregelen, fluohesjes voor boekentassen…


Schepen van mobiliteit Wim Cools over wat het label voor Zuienkerke betekend: “Vandaag worden we geëvalueerd en wordt ons het SAVE-label uitgereikt. Dit is echter geen eindpunt, we zullen ons blijven inzetten voor de verkeersveiligheid op onze gemeente. ln gedachten vergeten we nooit wat hier jaren geleden is gebeurd. Net daarom moeten we met zijn allen blijven streven naar meer verkeersveiligheid en er alles aan doen om ongevallen en diep  mensenleed te vermijden.”

Meer uitleg over het SAVE-label en Zuienkerke kan gevonden worden op de website van Zuienkerke


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be