Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Wichelen ontvangt het SAVE-label

Onder het oog van de leerlingen uit het 5e leerjaar van de gemeenteschool De Meander, ontving Wichelen op vrijdag 31 maart als 36e gemeente in Vlaanderen het SAVE-label. In de provincie Oost-Vlaanderen is dit de 12e labeluitreiking waar ze voorafgegaan werden door Berlare, Destelbergen, Geraardsbergen, Sint-Niklaas (2 labels), Wetteren (2 labels), Laarne (2 labels), Waarschoot en Zele.

De labeluitreiking in Wichelen is meteen ook een primeur. Doordat Wichelen het SAVE-label krijgt, is de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen de eerste meergemeentezone waarbij alle gemeenten het SAVE-label ontvangen hebben.

Enkele acties die uitgevoerd werden in Wichelen zijn: een ongevalsanalyse, infrastructurele ingrepen in verschillende schoolomgevingen, de scouts van Serskamp, het station van Schellebelle en het station van Serskamp, het inventariseren van de trage wegen in Wichelen…

Foto: RDL, het nieuwsblad


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be