Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Waregem ontvangt SAVE-label

Op 12 mei 2014 ondertekende Waregem het SAVE-charter. De stad kreeg ondertussen op 25 mei 2016 als 21e het SAVE-label omdat ze hun SAVE-actiejaar succesvol heeft afgerond. Dit is de zevende  labeluitreiking in West-Vlaanderen waar ze voorafgegaan werden door Anzegem, Bredene, Deerlijk, Ledegem, Zuienkerke en Zedelgem.

waregem uitreikingDe stad kreeg het label, omdat er de jongste jaren intensief werd geïnvesteerd in verkeersveilige ingrepen voor zachte weggebruikers en zeker voor de fietsende kinderen en jongeren die van en naar de verschillende scholen in het centrum moeten. Een van de grootste verwezenlijkingen tijdens dit SAVE-actiejaar was dan ook het opmaken van de schoolbereikbaarheidskaarten voor alle Waregemse scholen. Dit ging onder andere gepaard met het verzamelen van input van de ouders en scholen, het analyseren van bestaande infrastructuur en knelpunten, het bedenken van oplossingen voor de knelpunten, het al deels ten uitvoer brengen van oplossingen voor de knelpunten…

De stad Waregem staat al klaar met een 2e SAVE-actieplan voor verkeersveiligheid waarbij nieuwe investeringen voor verkeersveilige ingrepen, sensibilisatie en educatie op het programma staan.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be