Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Uitwisselingsmoment Autovrije Zondag 26 maart

Mobiel 21 organiseert in samenwerking met het Netwerk Duurzame Mobiliteit een uitwisselingsmoment voor steden en gemeenten die nadenken over een Autovrije Zondag of er één organiseren in 2013. Geïnteresseerden doen inspiratie op, deelnemers kunnen ervaringen uitwisselen, nieuwkomers krijgen informatie en anciens doen vernieuwende ideeën op. Voor ieder wat wils dus.

Programma

9.15u: Ontvangst met koffie

9.30u: Start plenaire gedeelte

  • Welkomstwoord
    dr. Kimberley Vandamme – Vlaamse overheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken
  • Week van de Mobiliteit: de Vlaamse context
    Ilse Fannes – Netwerk Duurzame Mobiliteit
  • Concreet aanbod van campagnematerialen en ondersteuning
    Elke Franchois – Mobiel 21

9.50u: Autovrije Zondag en duurzame mobiliteit

Hoe communiceer je voor, tijdens en na de Autovrije Zondag over het duurzame karakter van de actie? We verzamelen ideeën, brainstormen over kanalen en doelgroepen.

11.45u: Autovrije Zondag opzetten in een kleine gemeente

Hoe pakken de ervaren kleine gemeenten de opzet van een Autovrije Zondag aan? We hebben het over verkeersregeling, activiteiten en communicatie. Sint-Martens-Latem geeft een aanzet.

12.00u: Napraten tijdens een broodjeslunch

Praktisch

De uitwisselingsmeeting vindt plaats op dinsdag 26 maart 2013 in het Ferrarisgebouw in Brussel, Koning Albert II-laan 20, vlakbij het Noord-Station. Plannetje vind je hier.

De dag is gratis en iedereen is welkom, maar schrijf je wel in vóór 15 maart 2013 via de website van Mobiel 21, via Elke Franchois of via 016 31 77 05. Breng als ervaren deelnemer ook zeker je voorbereidingen en materialen mee als inspiratiebron voor de anderen.

 


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be