Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Rijkevorsel ontvangt SAVE-label

De uitreiking van het SAVE-label in Rijkevorsel gebeurde in het bijzijn van de gemeenteraad van Rijkevorsel, een afvaardiging van onze leden, de korpschef van de lokale politie Noorderkempen, verkeersouders en betrokken inwoners. Tijdens het uitreikingsmoment werd het fragment getoond van ‘Kijk Uit’ waarin Jef Vermeiren getuigt over vluchtmisdrijf. Na de toespraken van de burgemeester, de schepen van mobiliteit, de korpschef en van OVK werd het SAVE-label overhandigd.

Enkele acties uit het actieplan: In Rijkevorsel is intussen een verkeerswerkgroep gestart. Voor minder mobiele weggebruikers zijn enkele verkeersdrempels verlaagd. De voetpaden worden stelselmatig vernieuwd en in het centrum werden extra fietsbeugels geplaatst. Het centrum van Sint-Jozef heeft een tonnagebeperking gekregen. De gemeente werkt ook aan een speelweefselkaart. Daar staan de speelpleinen op aangeduid en de veiligste weg ernaartoe.

Ondertussen was Rijkevorsel ook een inspiratiebron voor de andere twee gemeenten in de politiezone, Hoogstraten en Merksplas ondertekenden ook het SAVE-charter en zijn bezig met hun SAVE-actiejaar.

Rijkevorsel


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be