Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Poperinge ontvangt SAVE-label

De stad Poperinge kreeg op 13 februari 2017 als 32e in Vlaanderen het SAVE-label omdat ze haar SAVE-actiejaar succesvol heeft afgerond. Dit is de 9e labeluitreiking in West-Vlaanderen waarbij men voorafgegaan werd door Anzegem, Deerlijk, Ledegem, Lendelede, Roeselare, Waregem, Zedelgem en Zuienkerke.

Enkele uitgevoerde acties tijdens het SAVE-actiejaar van Poperinge zijn onder andere: de aankoop van enkele nieuwe snelheidsinformatieborden en verkeerstellers, opmaak van een schoolvervoerplan voor het Sint-Franciscus Instituut, deelname aan de Car Free Day met het stadspersoneel, het plaatsen van een openbare fietspomp op de Grote Markt…

“We zijn uiteraard zeer tevreden met het label. We hebben ons geëngageerd en we wilden ons eerste actiejaar succesvol afronden. Dat is ons gelukt. We gaan er ook mee door. Een nieuw actieplan met verbeteringspunten rond verkeersveiligheid wordt voorgelegd op de volgende gemeenteraad”, aldus burgemeester Christof Dejaegher.

????????????????????????????????????


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be