Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate (PZ Puyenbroeck) ondertekenen samen!

De gemeenten uit de politiezone Puyenbroeck, ofwel Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate, ondertekenden op woensdag 18 november samen het SAVE-charter. De vier gemeenten zijn de 59ste, 60ste, 61ste en 62ste gemeente die dat doen. Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate geven met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid.

Binnen de politiezone Regio Puyenbroeck zitten de vier gemeenten op één lijn als het gaat om de aanpak van verkeersonveilige situaties. De bestuurlijke overheden hebben verkeersveiligheid telkens opgenomen in het zonaal veiligheidsplan zodat dit via deze plannen de nodige aandacht krijgt binnen de vier gemeenten.

Maar de gemeenten hebben ook elk hun eigenheid. Ze hebben een verschillende mobiliteitscontext en hebben dus ook een aanpak op maat nodig. Binnen het kader van het SAVE Steden & Gemeenten project zal elke gemeente in hun SAVE-actieplan hun eigen accenten leggen.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be