Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Lille ondertekent SAVE-charter

Lille ondertekende op 4 mei als 67ste gemeente in Vlaanderen het SAVE-charter. De gemeente stelde al vooraleer ze het charter ondertekenden hun actieplan op en kan dus meteen van start gaan met de uitvoer ervan.

Lille ondertekening

“De gemeente wil op korte termijn werk maken van twee actiepunten”, zei Michel Leys (CD&V), schepen van Mobiliteit in Lille. “We vestigen de aandacht op de trage wegen, of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Daarnaast werken we aan betere fietspaden, tussen Poederlee en Lichtaart, tussen Poederlee en Herentals, op de Vennestraat in Gierle en op de baan tussen Lille en Wechelderzande.”

Ook zal de gemeente samenwerken met de scholen om de schoolomgevingen te analyseren en hen wegwijs te maken in het aanbod rond verkeerseducatie en –sensibilisatie. Daarnaast zal Lille de missing links op hun grondgebied analyseren en werken aan een onderhoudsplan voor hun wegen. Dit is enkel een greep uit het actieplan van Lille. Het volledige actieplan is te vinden op hun website.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be