Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Lennik ondertekent het SAVE-charter

Na het eerste infogesprek besliste Lennik om eerst een actieplan op te stellen en daarna te ondertekenen. Lennik is de eerste gemeente in het Pajottenland die het SAVE-charter ondertekent, de 8e gemeente in Vlaams-Brabant en de 73e in Vlaanderen.

img_20160913_131548

In Lennik zullen er tijdens hun SAVE-actiejaar enkele grotere acties uitgevoerd worden zoals de herziening van het mobiliteitsplan, het inventariseren van de verkeersborden en het opmaken van een onderhoudsplan voor straten en wegen. Daarnaast staan in het actieplan onder andere enkele acties mbt. snelheid en handhaving, worden enkele trage wegen opgewaardeerd, worden fietsrekken voorzien op druk bezochte plaatsen en wordt een actie uitgewerkt rond verkeerschaos aan de schoolpoorten dit in een testfase voor het Sint-Godelieve-Instituut.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be