Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Laarne ontvangt SAVE label

Op 13 november 2014 ontving Laarne als 5e gemeente in Vlaanderen het SAVE-label. Daarmee staat het aantal SAVE-labels dat al uitgereikt werd in Oost-Vlaanderen op 3. Eerder ontvingen in Oost-Vlaanderen Sint-Niklaas en Wetteren het label. Bredene in West-Vlaanderen en Ravels in Antwerpen vervolledigen dit  lijstje.

De situatie in Laarne is uniek. Doordat na Wetteren, ook Laarne en Wichelen ondertekenden, werd de hele politiezone gedekt. Dit maakt dat als Wichelen volgend jaar hun label behaald, de politiezone de eerste wordt waar alle gemeenten het label ontvangen hebben.

Laarne focuste in hun actiejaar vooral op scholen en schoolomgevingen. Zo werd er onder andere een fietsexamen georganiseerd voor de leerlingen uit het zesde leerjaar, kwam er een kiss & ride zone bij de gemeenteschool en werd er in Kalken een aparte parking aangelegd voor de schoolbus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De burgemeester nam ook de tijd om de schooldirecties, de politie en de mobiliteitsambtenaar te bedanken. Zonder hen was er immers geen geslaagd SAVE-jaar.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be