Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Hemiksem ontvangt het SAVE-label

Hemiksem ontving het SAVE-label op 29 september 2016, uit handen van Gerrit Vervoort een bestuurslid van OVK. Dit is het 4e SAVE-label dat uitgereikt wordt in de provincie Antwerpen en het 25e in Vlaanderen.

“We zijn ontzettend blij dat onze inspanningen beloond worden met de officiële uitreiking van het SAVE-label”, reageert burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). “Ook in de toekomst willen we er samen met onze inwoners alles aan blijven doen om Hemiksem zo verkeersveilig mogelijk te houden.” De gemeente voegt direct al daad bij het woord en stapt in het najaar van 2016 in het proefproject ‘Coaching SAVE Steden & Gemeenten”. Dit is een aanvullend traject op SAVE Steden & Gemeenten in samenwerking de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Het coachingstraject zal zorgen voor een doorgedreven analyse van de verkeersveiligheid in de gemeente op basis waarvan er acties zullen geformuleerd worden voor een tweede SAVE-actieplan.

hemiksem-uitreiking


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be