Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Hamont-Achel ontvangt SAVE-label

Hamont-Achel ondertekende het SAVE-charter al in mei 2013. Het liet even op zich wachten maar op 22 juni mocht het als de derde gemeente in Limburg het SAVE-label ontvangen (na Riemst en Heusden-Zolder). In Vlaanderen is dit het 23e SAVE-label.

Concreet werkte de stad onder meer aan het verbreden en verdiepen van hun mobiliteitsplan. Er werd een inventaris van de voetpaden opgemaakt en het onderhoudsplan voor de wegen wordt jaarlijks opgemaakt. Ook de staat van de fietspaden wordt bijgehouden. In 2014 werd het treinstation van Hamont-Achel terug in gebruik genomen. Ook voert Hamont-Achel een actief sensibilisatie- en educatiebeleid. De autoluwe schoolweek voor de basisscholen, iets dat al enkele jaren loopt, is daar een voorbeeld van.

hamont-achel uitreiking


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be