Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Grobbendonk ondertekent het SAVE-charter

Op 9 mei 2017 ondertekende Grobbendonk  het SAVE-charter. Ze gaan hierbij als 79e in Vlaanderen en als 25e in de provincie Antwerpen, het engagement aan om nog meer te doen rond verkeersveiligheid. De ondertekening nam plaats nadat de leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar een voorstelling zagen rond verkeer. Er werd ook meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de leerlingen de vernieuwde schoolroutekaart mee te geven en enkele verkeersveilige gadgets.

Het SAVE-actieplan van Grobbendonk werd al voor de ondertekening van het SAVE-charter opgemaakt. Een van de acties is onder andere het verspreiden van de vernieuwde schoolroutekaart, bij deze een actie die al uitgevoerd werd. Daarnaast zijn onder andere de volgende acties nog gepland: een ongevalsanalyse, de accentuering en verbetering van de zichtbaarheid van verschillende oversteekplaatsen, dode hoek educatie, aankoop nieuwe smiley-borden…

 

Grobbendonk 1


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be