Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Geraardsbergen ontvangt het SAVE-label

Bijna dag op dag twee jaar na het ondertekenen van het SAVE-charter op 22/10/2014, ontving Geraardsbergen op 14/10/2016 het SAVE-label. Het is het 10e SAVE-label in Oost-Vlaanderen dat uitgereikt wordt en het 27e in Vlaanderen.

SAVE-label uitreiking Geraardsbergen

SAVE-label uitreiking Geraardsbergen

Geraardsbergen bracht tijdens hun actiejaar Samen Actief voor een VEilig verkeer (SAVE) op een heel sterke wijze in de praktijk door verschillende zaken rond verkeer en mobiliteit af te toetsen bij hun 16 dorpsraden. Daarnaast waren enkele andere uitgevoerde acties: het invoeren van een zone 30 in gans het centrum, het opmaken van een schoolrouteplan, het afwerken van het plaatsen van Octopuspalen in alle schoolomgevingen, snelheidsverlagende maatregelen zoals het plaatsen van verkeerseilanden en/of rijbaankussens in verschillende straten…

De politiezone Geraardsbergen-Lierde zette maximaal in op snelheidscontroles onder andere door het gebruik van het nieuwe digitale flitstoestel. Ook was er extra aandacht voor foutparkeren op trottoirs, fietspaden en voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Daarnaast wil de politiezone de ongevallen met vluchtmisdrijf aanpakken door een actieplan dat tijdens dit SAVE-actiejaar al deels werd uitgewerkt. Een heel grote stap vooruit werd hier al gemaakt doordat de politiezone van het parket Oost-Vlaanderen de toestemming kreeg om medewerking te vragen aan garagisten en koetswerkherstellers.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be