Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Foto’s verkeersweek Ravels online

In de week van 23 april ’12 t.e.m. 27 april ’12 organiseerde de gemeente Ravels een verkeersweek voor de leerlingen van de lagere scholen. Deze week kwam tot stand met de hulp van OVK en onder impuls van het SAVE-charter Steden & Gemeenten. Foto’s van deze week kunnen hier teruggevonden worden.

Het programma zag er als volgt uit:

Maandag 23/4: verkeerslessen (theorie) voor de 4de leerjaren

Dinsdag 24/4: theorielessen worden in de praktijk omgezet op het fietsparcours van de gemeente (4de leerjaren)

Donderdag 26/4: het grote fietsexamen voor de 6de leerjaren (voormiddag). Verkeersquiz in de namiddag. Na afloop van de quiz kregen alle kinderen een fluo rugzakhoes van de gemeente met het SAVE-logo op.

Vrijdag 27/4: verschillende workshops met doorschuifsysteem voor de 5de leerjaren met o.a. dode hoek spiegel, tolwagen, fietsparcours, bus evacuatie, wit-gele kruis met ambulance, …

 


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be