Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Buggenhout ondertekent het SAVE-charter

In Buggenhout werd op 18 oktober 2016 voor de 74e keer in Vlaanderen het SAVE-charter ondertekend. In Oost-Vlaanderen is het ondertussen de 19e ondertekening.

Met de ondertekening van het SAVE-charter start voor Buggenhout meteen ook de uitvoering van hun SAVE-actieplan. Het plan omvat tal van maatregelen om de verkeersveiligheid in Buggenhout te verhogen. Burgemeester Tom Van Herreweghe wil alvast het goede voorbeeld geven. “Ik engageer me alvast om het komende jaar tachtig procent van mijn verplaatsingen tussen mijn woning en het gemeentehuis zonder de auto te doen”.

De gemeente wil tijdens hun actiejaar vooral werk maken van veiligere verbindingswegen voor fietsers en voetgangers. Dit zal onder andere gebeuren door het plaatsen van ledverlichting in de Kerkweg. Er wordt ook gewerkt aan een trage wegenplan en de dooRlopende straten worden aangeduid. Een ander actiepunt is het werken aan een veilige verkeersinfrastructuur in de schoolomgevingen van Opdorp en Opstal. Ook wordt er een schooloverleg georganiseerd rond mobiliteit en verkeersveiligheid en komt er een schoolroutekaart. Dit is slechts een greep uit het SAVE-actieplan van Buggenhout. Hun SAVE-actiejaar zal in het begin van het volgend schooljaar geëvalueerd worden.

20161018 - Buggenhout - © FOTO DE RYCKE Safe charter -18 uur: ondertekening safe charter, gemeentehuis Buggenhout, Nieuwstraat Wim Mommaers - Tom Van Herreweghe

2016 – Buggenhout – © FOTO DE RYCKE


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be