Met het SAVE-Charter Steden & Gemeenten wil de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) de Belgische steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen de (nog steeds) te grote verkeersonveiligheid in ons land.

Op deze website vindt u meer informatie over het SAVE-charter. Daarnaast is er ook verdere informatie terug te vinden over OVK en haar werking.

Berlare ontvangt SAVE-label

Op 27 februari 2015 ondertekende Berlare het SAVE-charter. Hiermee ging de gemeente het engagement aan te werken aan een actieplan, gestoeld op de zeven SAVE-doelstellingen. Berlare krijgt nu als 29e gemeente het SAVE-label omdat het SAVE-actiejaar succesvol werd afgerond. Het is de elfde labeluitreiking in Oost-Vlaanderen. Eerder ontvingen ook Destelbergen, Geraardsbergen, Waarschoot en Zele een label. Sint-Niklaas, Wetteren en Laarne ontvingen elk twee labels.

Berlare

“De uitreiking van het SAVE-label is voor Berlare geen eindpunt, maar een extra aanmoediging om blijvend in te zetten op een betere verkeersveiligheid”, vertelt schepen van mobiliteit Wim Arbijn. “Een verkeers- en ongevallenanalyse, verkeersveilige week, nieuwe voetpaden, overleg met de scholen, een oplaadpunt voor elektrische fietsen… Het was een eerste serie van maatregelen om het verkeer in Berlare veiliger te maken. Als gemeente willen wij op dit elan verder gaan en blijvend werken aan meer veiligheid in het verkeer.”


© 2012 O.V.K. vzw - Léon Theodorstraat 85, 1090 Brussel - Tel: 02/427.75.00 - info@ovk.be